• 2.99C Novo mesto
  • 06:31
  • Sob, 03.12.2022

Zakaj nagajajo novomeški občini?

Župan je vodstvo DUTB pozval k preučitvi primera in sprožitvi postopkov za prodajo zemljišč po tržno ocenjeni vrednosti.

NOVO MESO – Župan Gregor Macedoni je vodstvu Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) poslal odprto pismo, v katerem jih sprašuje o smiselnosti njihovega nakupa zemljišč na območju Brod – Drage, na katerih je Mestna občina Novo mesto v sodelovanju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije (SSRS) načrtovala nadaljevanje stanovanjske politike zagotavljanja prepotrebnih stanovanj za razne ciljne skupine. Župan je vodstvo DUTB pozval k preučitvi primera in sprožitvi postopkov za prodajo zemljišč po tržno ocenjeni vrednosti.

“Gre za zemljišča, ki jih je na dražbi prejšnji ponedeljek ponudil upravitelj v stečajnem postopku podjetja Brod Invest, d.o.o., na Mestni občini Novo mesto pa smo jih ovrednotil za izjemno razvojno priložnost, saj bi bilo na njih možno graditi stanovanja za mlade ali varovana stanovanja za starejšo populacijo. Pred dražbo smo z osrednjim stanovanjskim skladom podpisali pismo o nameri za sodelovanje pri gradnji komunalne infrastrukture in možnost odkupa dela zemljišč. Na javni dražbi z zviševanjem izklicne cene je SSRS ponudil interno določeno najvišjo ceno, ki je bila za približno desetino višja od izklicne cene, a je bil zaradi višje ponudbe DUTB-ja neuspešen,” so še zapisali na MO Novo mesto.

Odprto pismo župana:

Odprto pismo Družbi za upravljanje terjatev bank – Dražba za zemljišča podjetja Brod Invest d.o.o. v stečaju.pdf

Nadlani.si