• 3.22C Novo mesto
  • 06:47
  • Sob, 03.12.2022

Županja trdi eno, dela pa drugo? Gregorčič pričakuje pojasnilo

Družini Gregorčič ni vseeno, ker so dobili “košarico”. V mestu, občini in regiji so zasidrani, kruh dajejo več kot 1000 ljudem.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Minuli teden se je novinarjem in javnosti predstavila tudi mag. Bernardka Krnc, ki vnovič kandidira za županjo občine Šmarješke toplice.

Med svojimi glavnimi cilji je v zapisu na Dolenjskem listu izpostavila tudi prostorsko širitev Plastoforma, paradnega gospodarskega konja tukajšnjega konca Slovenije. Pa je temu res tako? Po spodaj zapisanem ne.

Zeleni pas?

„Toliko o (NE)podpori Plastoforma… Očitno je nova vizija zeleni pas,“ se je na zapis v časopisu odzval Gašper Gregorčič, solastnik družinskega podjetja G4 Group. „Želel sem le pokazati drugo plat zgodbe,“ uvodoma pove Gašper Gregorčič, ki smo ga poklicali za pojasnilo. Pove nam, da so v januarju 2017 oddali pisno pobudo za širitev podjetja. O tem, kako in kam, pa se je vlekla odločitev vse do nedavnega, ko so prek svojega uradnega zastopnika Urbi d.o.o., dobili obvestilo, da je zaenkrat napovedana širitev praktično padla v vodo, saj je preveč omejitev, da bi bila gradnja smiselna.

Kruh več kot 1000 ljudem

„Kupili smo južni del parcel. Kot pa ste tudi sami videli na fotografiji, ki sem jo objavil na Facebooku, pa je tu idejno predviden zeleni pas. Po OPN-u pa je bila tu mišljena centralna dejavnost,“ pove Gregorčič. Izvemo pa, da naj s to odločitvijo oz. tem podatkom občinski svet ni bil seznanjen.

Družini Gregorčič ni vseeno, ker so dobili “košarico”. V mestu, občini in regiji so zasidrani, kruh dajejo več kot 1000 ljudem.

„Če ne drugega bo zdaj vprašanje, kje bodo lahko zaposleni parkirali, če se udejani ideja o zelenem pasu. Vse skupaj ne zmanjšuje naših ambicij: ostali bomo v kraju in delali dalje. V tem hipu pa si želimo le pojasnilo, zakaj taka odločitev. Zakaj se ne reče: Plastoform se ne bo širil in vemo, pri čem smo. Po zapisanem v Dolenjskem listu pa zdaj ljudje mislijo, da nam občina pomaga in omogoča širitev,“ sklene Gašper Gregorčič.

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na županjo Bernardko Krnc, odgovor še čakamo.

D.P.