• 2.85C Novo mesto
  • 00:39
  • Tor, 29.11.2022

Modni večer na sevniškem gradu – FOTO

V petek, 10. marca je na Gradu Sevnica potekal poseben, z modo in kulinariko obarvan damski program v skupni pripravi Kopitarne Sevnica, KŠTM Sevnica, Krajevne skupnosti Sevnica in Občine Sevnica.

SEVNICA – Številne obiskovalke so si najprej ogledale modno revijo, na kateri je Kopitarna Sevnica predstavila modele za pomlad-poletje 2017, s kreacijami je navdušila modna oblikovalka Maja Štamol Droljc, za lepe frizure je poskrbel sevniški Salon Ella. S pesmijo je vse izhode pospremila pevka Nuša Derenda.

Sledila je razglasitev tekmovanja v izdelavi salam, ki se ga je letos udeležilo 30 izdelovalk te domače suhomesne dobrote. Nagrado za prvo mesto, kolekcijo izdelkov First Lady, je zmagovalki Mariji Štih podelila Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica. Drugo mesto je osvojila Jelka Robar in prejela darilo Kopitarne Sevnica iz rok Tatjane Šinkovec, tretje pa Mateja Zakšek, ki ji je nagrado Kmečke zadruge Sevnica izročila predsednica Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar.

Strokovno komisijo ocenjevanja salam so sestavljale Zinka Krnc, Anica Ocvirk, Hermina Šantej, Pavla Francekovič, Vladimira Tomšič in predsednica Majda Jurše, slednja je v nagovoru ob razglasitvi najboljših poudarila visoko kakovost salam vseh sodelujočih. Pri logostični pripravi ocenjevanja so sodelovale še Mirjana Jelančič, Darja Pompe, Tatjana Šinkovec, Marica Grm in Slavica Grobelnik.

Uradni del programa se je zaključil s pesmijo Vilink in nadaljeval z družabnim srečanjem ob najrazličnejših sevniških dobrotah.

Vir: Občina Sevnica
Foto: Rok Petančič