• -0.16C Novo mesto
  • 08:25
  • Pet, 27.01.2023

Violeta Bulc razkrila, kako smo lahko močnejši – FOTO

Prvega maja vsako leto poteka tudi tradicionalni pohod na Javorovico, letos pa je zbrane s svojo prisotnostjo razveselila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

ŠENTJERNEJ – Slavnostna priredite se je začela ob 11. uri z nagovorom župana Radka Luzarja, spregovorila pa je tudi posebna gostja. »Ko se danes spominjamo bojev za delavske pravice, je naša dolžnost in privilegij, da v Evropski uniji še naprej skupaj razvijamo spoštovanje do dela; ko se tu spominjamo padlih v narodno-osvobodilnem boju, imamo priložnost, da v skupni Evropi vzpostavljamo močnejša zavezništva za nove boje. Zato si velja tudi na tak prazničen dan reči, delovno in uporniško, a predvsem zavezniško priseči: s sodelovanjem, z združenimi močmi in iskrenimi mislimi, smo močnejši!« je povedala Violeta Bulc

Za zabavo in dobro razpoloženje je poskrbel Ansambel Nebo, na prireditvi pa o sodelovali šentjernejski občinski pihalni orkester, pevci in preostali. Dan je minil v veselem druženju ob dobri hrani in pijači, zbrani pa so se strinjali, da se prihodnje leto na Javorovici spet vidijo.

Pripravila: M. S.
Foto: Fb