• -4.24C Novo mesto
  • 03:34
  • Čet, 09.02.2023

Dobrodošli v zakladnici doživetij

Vas pelje pot v Posavje tja do Sevnice? Bi radi kaj dobrega pojedli, popili in se preprosto imeli lepo, v kraj pa se radi spet vrnili? Potem dobrodošli v Hotelu Ajdovec, ki je odmaknjen od vsakodnevnega vrveža, čeprav je lociran v samem središču Sevnice.

Gostom so na voljo sodobno opremljene sobe ter apartmaji. Z moderno opremljenimi 11 sobami in dvema večjima apartmajema nudi gostom udobno in nepozabno bivanje. Ne pozabimo: hotel Ajdovec ima bogato tradicijo, lani je slavil 70 let obstoja. Za nameček pa je lansko leto doživel temeljito obnovo.

 

Lokalno na krožnik

V sklopu hotela deluje tudi Bistro Ajda, kjer ponujajo popularne, sodobno pripravljene jedi iz lokalnih surovin (gurmanske burgerje iz lokalne govedine, zorjeno govedino, reberca Krškopoljca, odlične domače testenine, rižote, sezonske solate,…) ter njihove zelo poznana bio telečja jetrca iz kmetije Zabukovec.

Namenjen je vsakodnevnemu druženju, kjer vas še razvajajo ob ponudbi lokalnih craft in tradicionalnih lager  piv, ter širokim izborom vin (vinska karta obsega široko paleto lokalnih vin in vinske kapljice vseh treh vinorodih dežel Slovenije). V  Bistroju Ajda vas vsak delovni dan po 14. uri čaka tudi posebna dnevna ponudba z žepu in denarnici še za odtenek dostopnejšo ceno.

Dobrodošli tudi med tednom

Za dobrojedce in posebne priložnosti pa poskrbijo v Restavraciji Ajda, kjer tradicijo in sodobnost ponujajo v degustacijskem meniju ter poslovnih kosilih. Vsak vikend pa vabijo na kosilo, ki je lahko sodobno obarvano ali pa v obliki klasične dobre lokalne pojedine ter se konča z eno izmed pregrešnih sladic iz Slaščičarne Julija. V restavraciji boste toplo sprejeti tudi med tednom, ko popularnim jedem dodajo tudi dobro ceno. Znajo poskrbeti tudi za vegetarijance, vegane, ljubitelje sodobne LCHF diete, kakopak pa se najde nekaj dobrega tudi za otroke. Kot radi povedo naši gostje od doma in tujine, Ajda je res prava zakladnica doživetij.

Ples, kulinarika in živa glasba 

Na voljo imajo tudi dve zakladnici (dvorani), grajsko in vinsko, ki vsaka posebej sprejmeta po 80 ljudi, združeni pa tudi do 200. Dvorani sta sodobno in tehnično opremljena (ozvočenje, projektor, platno,…), in sta namenjeni majhnim in velikim poslovnim in družabnim dogodkom (poslovna srečanja, seminarji, predavanja, pogostitve, zabave, poroke,…). V prihodnjih tednih pa načrtujemo organizacijo družabnih dogodkov – v mislih imamo plese z bogato kulinarično ponudbo in živo glasbo. Naj se zgodi v mestu prve dame Amerike! Lepo vabljeni…

Foto: Dean Dubokovič, pripravil: uredništvo NaDlani.si