• 23.62C Novo mesto
  • 10:53
  • Sob, 15.06.2024

FOTO: Ustvarjanje z mislimi na morje

Razšli smo se z željo, da bodo počitnice prijetne, razigrane in ustvarjalne.

ŠENTJANŽ – Hura počitnice! Veliko otrok si želi počitnic na morju. Da bi jim pričarali malo tega vzdušja, so člani likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas prvega julija 2018 pripravili otroške likovne delavnice na temo morski akvarij.

V zgodnjem nedeljskem popoldnevu so se zbrali v kulturni dvorani Šentjanž. Ustvarjali so v dveh skupinah. Predšolski otroci pod vodstvom Gordane in Magde z barvami in plastelinom, šolski otroci pod mentorstvom profesorice Elene in s pomočjo Marije pa so izdelovali morski akvarij in okvir za sliko z morskim motivom. Šelestel je papir in slišal se je zvok škarjic, otroci pa so ostali skoraj brez besed, tako zavzeto so se lotili dela. Malo so jim na pomoč priskočili starši, da je bilo lažje in še bolj zanimivo. Kar prehitro so minile tri ustvarjalne ure. Na koncu so bili vsi zadovoljni s svojimi izdelki. Tudi najmlajši so s ponosom pokazali krokodile iz plastelina in pobarvane želve.

Razšli smo se z željo, da bodo počitnice prijetne, razigrane in ustvarjalne in da sedejo v jeseni spočiti v šolske klopi s prijetnimi spomini, je še zapisala Magda Sigmund (KUD Budna vas)

Nadlani.si

FOTO: Ustvarjanje z mislimi na morje
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.