• 2.85C Novo mesto
  • 00:31
  • Tor, 29.11.2022

Hlače so vedno v modi

Že kar nekaj časa je minilo, odkar hlače niso le domena moških. Prav lepo ženstvene, a hkrati odločne so lahko v njih videti tudi ženske.

V množici krojev, neskončnih barv in materialov se na trgu hlač lahko izgubimo, zato je dobro, da vemo, kakšne hlače sploh želimo. Elegantne hlače za poslovni sestanek, elastične hlače za na fitness, jeans hlače za vsakdan ali krilo in hlače v enem – vse in še več je mogoče.

Hlače ali hlače – to je sedaj vprašanje?

Kakšne hlače dati nase, da ostanemo sproščeni v vsej svoji lepoti in hkrati modni? Kakšni so v Sloveniji letos trendi?

To pomlad  so prvo mesto med najbolj vročimi modnimi kosi med Slovenkami zasedale kariraste hlače z visokim pasom. Hlače se lahko nosijo s skrbno izbranimi salonarji z visoko peto, sandali ali kar s supergami. Karirast vzorec se je nosil že lanski konec leta, prisoten pa bo tudi v prihajajočih mesecih.

Letos pa se je na področju hlač zgodilo tudi kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke, tako imenovene baggy oziroma paperbag hlače, ki se preprosto zavežejo okoli pasu. Opaziti jih je bilo že prejšnje leto, vendar se je šele letos zgodil pravi bum, ko so preplavile trgovine z modnimi oblačili.

Kakšne so najbolj modne hlače baggy oziroma paperbag hlače?

Gre za elegantne hlače, ki so precej široke in udobne hkrati. Združujejo na videz nemogoče: udobje in eleganco! Idealne so za prosti čas, prav tako tudi za v službo in ostale formalne obveznosti. Gre za zelo moderen, udoben in vsestransko uporaben kos oblačila, ki ga je vredno imeti v svoji omari. Kaj zamujajo, bodo ženske izvedele šele, ko bodo paperbag hlače del njihove modne zbirke.

Hit letošnjega leta so paperbag hlače. Vir slike Katemangostar

Hlače na prvi pogled morda malce spominjajo na moški kroj, a hkrati delujejo vrečasto, a če jih znamo skombinirati, lahko izpadejo zelo glamurozno, tako da jih lahko uporabimo celo za najbolj prestižne priložnosti. Seveda morajo biti ženske dovolj samokritične ter nekaj pozornosti dati na izbor kroja in materiala.

Te hlače so bile idealne spremljevalke za najbolj vroče poletne dni, ki so za nami, saj so krojene tako, da združujejo lastnosti, ki jih imata krilo in hlače – spominjajo na bolj formalno hlačno krilo. V malce toplejši verziji pa se v njih lahko sprehodite tudi skozi jesen.

Kako nositi in kombinirati paperbag hlače?

Vredno je upoštevati tri preprosta pravila:

  • Kadar je spodnji del ohlapen, naj bo zgornji del malce bolj oprijet.
  • Če gre za hlače večjega modelu, videz lahko uravnovesite tako, da pokažete malce kože, kot na primer gola ramena ali globok izrez. Zelo pomembno je, da je zgornji del oblačila bolj oprijet, da se vam k telesu lepo prilega.
  • Bolj kot so hlače moškega kroja oziroma hladnih barv, bolj ženstven naj bo zgornji del oblačila (na primer nežna čipkasta bluza, rožnati odtenki). Seveda ne pozabite na primerno obutev, ki bo poudarila vašo ženstvenost. Tudi skrbno izbran kos nakita, naj bo to ogrlica, uhani ali zapestnica, vas lahko izjemno lepo popestri in vam lahko vizualno doda vrednost.

Kaj pa jesensko-zimski trendi?

Jesenska in zimska moda nam ne trkata več na vrata, saj sta že pri nas. Modni trendi v New Yorku, Parizu, Londonu in Milanu so že spomladi nakazali, kakšna bo jesensko-zimska moda. Seveda so kot del jesenske garderobe spet hlače, in sicer kot del obleke, ki so več kot le »pisarniška možnost« oblačenja po sili razmer. Obleke so namreč hit te sezone!

Hlače je mogoče najti za vsak okus in vsako priložnost. Vir slike Bearfotos

Pa barve?

Letos pozabite, če ste kdaj verjeli, da je bež barva dolgočasna; ta na videz nevtralna in neopazna barva bo to jesen najbolj opazna! Najbolje jo je nositi v več odtenkih, ohlapno krojenje oblačil je ta trenutek v koraku s časom – in spet nam bodo prav prišle hlače kroja paperbag!

Pozabite na takšne in drugačne kavbojke in zagrabite najbolj vrečaste – po možnosti bež – hlače, ki jih imate na dosegu! Zraven pridajte simpatično bluzo in si noge podaljšajte s petami – modna zmaga je zagotovljena.

Hlače – ja! A kaj zraven?

Najbolj zaželen modni dodatek te jeseni je torba oziroma torbica, kakršna koli: majhna ali velika. A modna priporočila pravijo, da je najbolje, da jo izberete v nevtralni barvni paleti.