• 27.37C Novo mesto
  • 14:39
  • Tor, 03.10.2023

Modni namig: na maturantskih plesih bo kraljevala modra

Bliža se sezona maturantskih plesov, ki dijakom zaključnih letnikov (in njihovim staršem) pomenijo simbolično prelomnico. Ob učenju plesa, pripravi programa in celotni organizaciji dogodka pa mladi veliko pozornosti posvečajo tudi obleki.

Še posebej se z obleko obremenjujejo dekleta. Na ta poseben večer bi seveda rade žarele, zato so temu primerne tudi priprave. Če še ne veste, kaj si boste nadeli, pa naj namignemo, da modni navdušenci, ki napovedujejo tudi trende maturantskih plesov, letos prisegajo na modro. In to celo pri fantih, ki se najbrž še vedno najbolje počutijo v črno-beli klasiki. Lahko bi rekli, da je modra nova črna. Pri dekletih je razpon barv seveda neskončen – priljubljene so vse barve od kožne do črne, nekatere imajo rade rdečo, z modro pa letos ne bodo mogle zgrešiti.

Kaj pa kroj? Če ste mislili, da so še vedno v modi maturantske obleke do tal, ste že krepko za časom. Najstnice rade oblečejo kratka krilca, ki lahko prav tako delujejo elegantno, v zadnjem času pa so pravi hit kombinacije dolgih in kratkih oblek. Za kar koli se boste pač odločili, imejte v mislih, da vam mora biti tudi udobno. Pomerite tudi tiste obleke, ki se vam sprva ne dopadejo najbolj, saj se lahko na koncu izkaže, da je ravno ta tista prava. Ko greste po obleko, si približno zamislite, kaj želite, dovolite pa si, da prestopite določene okvirje in se morda odločite tudi za obleko, ki je na prvi pogled morda ne bi izbrali.

Pripravila: M. S.