• 18.91C Novo mesto
  • 08:43
  • Pon, 23.05.2022

Pripravite se za napad iz vesolja, 27. septembra vse izklopite iz elektrike

Tridnevna magnetna nevihta bo konec septembra prizadela naš planet, so sporočili iz astronomskega laboratorija Inštituta za fiziko Ruske akademije znanosti, piše portal dnevno.hr ter dodaja, da se bo sončna nevihta  začela 27. septembra in trajala do 29. septembra.

Vse kar rabite vedeti je, da bo v prvih dveh dneh motenje magnetosfere Zemlje izrazitejše (kategorije G2), tretji dan pa bo intenzivnost sončne nevihte oslabela, trdijo na inštitutu. Sončne nevihte kategorije G2 bodo vplivale na energetske sisteme, satelitske naprave in visokofrekvenčne radijske valove. Še posebej bodo vplivale na GPS in radio.

Sicer pa gre gre za v vesolju pogost pojav, ki lahko povzročijo motnje elektronskih komunikacijskih naprav kot tudi vseh drugih elektronskih sistemov. Na Zemljo le ti pošiljajo velike valove elektromagnetne energije, ki posledično vplivajo na njeno magnetno polje. Na Zemlji je najpogosteje prepoznana kot polarna svetloba (Aurora borealis), ki se kaže kot spremembe na nebu nad Severnim in Južnim polom, kar vidimo kot strele v vijolični, modri in zeleni barvi po nočnem nebu.

NaDlani.si; Foto: youtune