• 3.09C Novo mesto
  • 00:56
  • Tor, 29.11.2022

VIDEO: Je to sploh mogoče? Novi iPhone je boljši in tudi cenejši

Apple predstavil nekaj svojih novosti.

Ameriški tehnološki velikan Apple je na tradicionalni jesenski predstavitvi novosti v kalifornijskem Cupertinu predstavil malce posodobljene različice svojih pametnih telefonov iPhone, vendar pa bo na naslednjo generacijo, ki bo skladna s tehnologijo 5G, treba počakati do prihodnjega leta.

Apple je med drugim rrazkril tudi nove serije pametnih telefonov iPhone 11 z dvojimi kamerami, ki so po besedah glavnega izvršnega direktorja podjetja Tima Cooka “natrpane” z novimi zmogljivostmi in “neverjetnim novim dizajnom”. Med drugim naj bi kamere v nadgrajeni različici modela iPhone XS z novim imenom iPhone 11 izboljšale fotografiranje ob slabi svetlobi, novi čipi pa omogočajo boljše selfije. Trije novi pametni telefoni so dobili imena iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max in iPhone 11. Slednji je najcenejši in ga bo mogoče kupiti za 700 dolarjev.

Novi iphoni, ki jih je danes predstavil Apple, ne prinašajo veliko novega razen posodobljenih in izboljšanih kamer, saj namerava podjetje prihodnje leto izdati novo generacijo svojega najbolje prodajanega izdelka, ki bo prilagojena tehnologiji 5G za hitrejši prenos podatkov. Na svetu je trenutno 900 milijonov imetnikov iphonov in tretjina naj bi bila pripravljena za nadgradnjo, na kar pa bodo verjetno počakali do uvedbe 5G tehnologije. Apple ima z iphoni sicer veliko prostora za rast na Kitajskem, kar pa je v sedanjem ozračju trgovinske vojne z ZDA precej nezanesljivo.

NaDlani.si; Foto: youtube