• 14.61C Novo mesto
  • 20:01
  • Sre, 12.06.2024

Laserska operacija oči

Laserska operacija oči

Laserska operacija oči je že številnim pomagala, da so si izboljšali vid, se osvobodili očal in leč. Zgodi se često, da človek pozabi, kam je odložil očala ali leče. Ko je laserska operacija oči za vami, teh težav ali skrbi ni več. Tehnologija napreduje iz dneva v dan ter nam lajša življenje. Danes so česte operacije odprave dioptrije, hkrati pa so te operacije postale praktično vsem dostopne.

 

Tudi za pilote

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s pomočjo hladnega žarka svetlobe nežno  preoblikuje vašo roženico. Ključno je, ker vam laserska operacija oči pomaga, da oko pravilno fokusira svetlobne žarke na mrežnico.  Možnosti posega je več, različni so pristopi, ki vam popravijo vid: lasersko preoblikovanje očesne površine LASIK, PRK in Smile, kirurško vstavljanje umetnih leč.  Strokovnjaki ocenjujejo, da je sedaj na voljo za PRK nadgrajena najnaprednejša metoda Palikaris. Le ta je najvarnejšo v svetovnem merilu in je dobila prednost pred LASIK metodo. Pozitivno delu na očesno tkivo, roženica je po posegu stabilna in debelejša, brazgotin ni. Taka laserska operacija oči odpravlja daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Da je metoda resnično presežek tehnologije, je potrdila tudi Ameriška vesoljska agencija NASA, ki je metodo priporočila za svoje astronavte.

 

Laserska operacija oči je neboleča

Laserska operacija oči, pri kateri je laserski žarek med posegom računalniško nadzorovan in se lahko kadarkoli izklopi. Ali veste, da se žarek med posegom na dotakne notranjosti očesa? Drugače zapisano: Laserska operacija oči korigira roženico – povrhnjico in s tem se zmanjšuje možnost tveganja za večje zaplete. Laserska operacija oči odprave dioptrije je 100% neboleč poseg.  Statistika in praksa pravita, da laserska operacija oči predstavlja minimalno tveganje za posameznika. Če že se kaj zgodi, je to suho oko, ki ga potem vlažimo s kapljicami.  Laserska operacija oči traja po 20 sekund in je neboleč, celoten poseg dobre pol ure. Praksa kaže, da ste lahko naslednji dan po posegu že na svojem delovnem mestu.

 

Proč s sivo mreno

Na stara leta številne pesti težava s sivo mreno. Če ste stari 45 ali več in premorete starostno dioptrijo, je za vas primerna vgradnja multifokalnih oz. večžariščnih leč (vgradi se med roženico in šarenico). Prav slednje izniči možnost, da bi kadarkoli dobili sivo mreno.

 

Kakovostna priprava na poseg

Laserska operacija oči je uspešna tudi zavoljo kakovostnega pregleda, ta pa v profesionalnih očesnih klinikah traja tudi do dve uri. Z željo, da se opravijo vse preiskave, ki je omogočijo profesionalen in uspešen poseg (izmeri se debelina, zakrivljenost, elevacija in na splošno kvaliteto roženice, širina zenice, kvaliteto solznega filma (solzavost), gostoto očesne leče in ugotavljanje skrivni dioptrij,.itd.)

 

Mnenje strokovnjaka

Laserska operacija oči da ali ne, je dilema, ki jo reši oftalmolog. Za tako operacijo so predpogoj zdrave oči. Laserska operacija oči je primerna za vse, ki so stari vsaj 20 let in imajo stalno dioptrijo vsaj 6 mesecev pred operacijo. Primerni kandidati za poseg so tisti, katerih dioptrija se giba med -10 in +5. Laserska operacija oči ni priporočljiva v času nosečnosti.

 

Pridobite ponudbe

Laserska operacija oči je pomemben poseg. Zato ni nepomembno, kdo ga bo opravil. Pa tudi ne, koliko vas bo Laserska operacija oči stala. Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov. Spremlja ponudnike zdravstvenih, zobozdravstvenih in estetskih storitev, ter vam pomaga pri odločitvi izbire ustreznega zdravnika in zdravstvene ustanove.  Informacije pridobivajo na podlagi temeljitih raziskav in statističnih podatkov o dejanskem zadovoljstvu pacientov, ki so poseg že opravili. Vsakega pacienta, ki izpolni anketo o zadovoljstvu, nagradijo z BON-om v višini 100€.  Analiza trga je pokazala, da se cene ponudnikov med seboj zelo razlikujejo. Prihaja tudi do 3,3-kratne razlike v ceni med najcenejšo in najdražjo operacijo. Najdražja laserska operacija oči ni nujno, da je tudi najboljša. Preden pristopite k posegu, je potrebno najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene.

 

Ponudbe so neobvezujoče!

 

Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, BiH in SRB ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite spodnji obrazec s svojimi podatki, prejmete 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v enem izmed 14 očesnih klinik.

Doktor 1A svojim pacientom zagotavlja še do 75% popust na pregled ali celo možnost BREZPLAČNEGA PREGLEDA.

 

S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji.